Поддръжка и ремонт на басейни

Поддръжка и ремонт на басейни

»
»
Поддръжка и ремонт на басейни

Екипът на СПА ДИЗАЙН се грижи за цялостната поддръжка на басейни, аквапаркове и водни съоръжения според най-високи норми на Европейския Съюз.

 • Почистване на басейни, шоково третиране, дезинфекция на водата, технически контрол или комплексна услуга „Чиста вода“;
 • Пускане и зазимяване на басейни;
 • Ремонт на оборудване, облицовка и др.

Цялостно почистване на басейни "Чиста вода"

Поддръжката на водата и почистването на басейна е несъмнено най-досадната, но и необходима задача свързана с притежанието на басейн. Тъй като това може да отнеме много време, пари и нерви, много притежатели на частни и хотелски басейни, фонтани и аквапаркове избират нашите услуги. Ние Ви предлагаме качествено обслужване със специалисти в областта на дезинфекцирането и техническото обслужване на басейни и развлекателни съоръжения, на добри цени. Избирайки нашата услуга “ЧИСТА ВОДА”,вие се възползвате от :

 • Периодичен анализ на химическите показатели на водата.
 • Своевременна доставка на химикали.
 • Оглед и профилактика на техническите съоръжения.
 • Периодично чистене на басейна(механично)
  • дъно;
  • стени;
  • кошници на скимери;
  • филтриращо устройство;
 • Попълване на дневник на обекта.
 • Третиране на водата в басейна.

За калкулации и цени относно услугата ЧИСТА ВОДА се свържете с нас на посочените телефони или по email.

След приемането на басейна или водното съоръжение, нашия екип измерва и регулира в норма химичните показатели на водата. Специалист „назначава“ дозировка на химични препарати според големината на басейна, времето, температурата, филтрацията и интензивността на ползване. Химическото пречистване се извършва с препарати, които се редуват и са със строго определени концентрация, ред, количество. Това е от особена важност за опазване на здравето на къпещите се, особено през по-топло време. Всеки плувен басейн е идеална среда за бързо размножаване на микроорганизми. Те постъпват както от ползващите басейна и тяхната козметика както слънцезащитни лосиони, кремове и т.н. , така и чрез явления в околната среда като валежи, вятър и други. Микроорганизмите създават хлъзгави отпадъци по дъното и стените на басейна, замърсяват водата и благоприятстват задържането и размножаването на микроводорасли. Именно заради това, освен необходимото количество препарати, басейнът трябва да има и добра филтрация. В услугата „ЧИСТА ВОДА“ влиза и оглед и профилактика на оборудването, както и навременно отстраняване на възникнали проблеми и предотвратяване на задълбочаването им. Освен редовните посещения на басейна от специалист – химик, басейна се почиства и механично. С помощта на подочистачки и друго почистващо оборудване, екип от чистачи не допуска замърсяване на басейна, като редовно почиства стените, борда, дъното, стълбите, кошниците на скимерите и т.н. Редовно се правят обратни промивки. При необходимост се допълва пясък в филтъра. Според българското законодателство за хотелските и обществени басейни ежедневно трябва да се попълва дневник с химичните показатели и температурата на водата и ежемесечно трябва се взима проба от басейна за изследване. Това също се извършва от нашия екип.


Услугата за почистване на басейни и дезинфекция на водата "Чиста вода" се предлага и използва от много хотели и фамилни басейни в Слънчев бряг, Свети Влас, Бяла, Обзор, Несебър, Равда, Поморие, Бургас, Черномерец, Созопол, Приморско, Китен и други градове, курортни селища и села в региона. Екипа на Спа Дизайн се съобразява изцяло с желанията на клиентите за време на почистването на басейните. Това е чудесна възможност да имате перфектен басейн през целия сезон - грижа и почистване на добра цена.

Пускане и зазимяване на басейн

При откритите басейни в началото на сезона задължително се извършва профилактика, преди басейнът да е въведен в експлоатация. Проверява се оборудването: помпи, филтри, ел. инсталация, вик инсталация, други според басейна.

Може да се наложи изпразване на басейна. Почиства се и се пълни отново с вода, извършва се начално химическо пречистване, проверява се pH и други показатели на водата.

След това поддръжката се извършва ежедневно, ежеседмично, периодично, според нуждите и начина на пречистване.

В края на активния сезон басейнът се зазимява. Поддръжката на водата продължава, докато температурате и падне трайно под 15 градуса. Басейнът се почиства, третира, проверява се pH, и филтрацията се оставя включена. Третира се с няколко препарата и се извършват манипулации с филтрите. Ако климатът е суров, басейнът се изпразва под скимерите, на останалите места басейнът се оставя на нормално нивото на водата, като периодично се включват филтрите.

Ремонт на басейни

Нашите сътрудници се грижат за гаранционното и следгаранционно обслужване на басейни и водни съоръжения. В най-кратки срокове установяват и решават различни проблеми свързани с:

- Помътняване на водата в басейна
- Позеленяване на водата в басейна
- Побеляване на водата в басейна
- Установяване на течове и тяхното спиране
- Установяване на запушвания
- Установяване на проблеми с филтъра, помпата или друго оборудване. Поправка на филтри, помпи и т.н. Подмяна на пясък
- Подмяна на прожектори
- Подмяна на част от облицовката (дори и при пълен басейн) или смяна на цялата облицовка
- Реконструкция на басейни
- Монтиране на допълнително оборудване – системи за дезинфекция, топлообменници и др
- Монтиране на стълби, перила, пързалки, фигури от стъклопласт и други водни атракции
- Освежаване на пространството около басейна, смяна на облицовка (декинг, клинкерни плочки, щампован бетон и др.)


ИЗВЪРШВАМЕ СПИРАНЕ НА ТЕЧОВЕ И РЕМОНТ НА ПЪЛНИ БАСЕЙНИ, БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ИЗПРАЗВАНЕ.

Поддръжка на басейни
Поддръжка на басейни
Поддръжка на басейни
Поддръжка на басейни
Почистване на басейни
Почистване на басейни
Почистване на басейни
Почистване на басейни