Оборудване за басейни

Оборудване за басейни

»
»
Оборудване за басейни

Основна дейност на фирма СПА ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ е монтажа и продажбата на оборудване за плувни басейни, аквапаркове, изкуствени реки, езера и водопади. Правилният избор на оборудването - ключ към дълъг живот и безпроблемна експлоатация на водното съоръжение. Ние можем да Ви помогнем да вземете решение, какво оборудване е най – подходящо за вашия басейн.

За да е безопасен басейна за къпещите се, водата в него трябва да е чиста, затова басейна трябва да има добра филтрация, която да почиства водата от механични замърсявания. Филтрацията на водата се осъществяпа от помпа за басейни, която я засмуква , преминава през филтър за басейн и се влива в басейна посредством вливни дюзи. Вливните дюзи могат да бъдат стенни и дънни, в зависимост басейна с хоризонтална или вертикална филтрация е. При хоризонатална филтрация, вливните дюзи се монтират на стената и те „избутват“ водата (хоризонтално) към срещуположната стена, на която има скимери, които отвеждат водата към филтъра.При вертикална филтрация, вливните дюзи се монтират по дъното на басейна, те избутват водата нагоре(вертикално), откъдето водата прелива в преливен канал, който я отвежда към компенсаторен резервоар, а от там към филтъра. Препоръчителное е цикълът на филтрация да е не повече от 4 часа, което означава, че за това време целият обем вода от басейна трябва да премине през филтъра.

Чрез филтрация басейнът се почиства от механичните замърсявания, но за да се премахнат органичните замърсявания като микроводорасли е необходимо да се използват препарати за басейни като хлор, pH, алгицд, коагулант ( флуколант ) или система за дезинфекция на водата без препарати посредством йонизация и UVC система. Единствено ние в България предлагаме такава система за пречистване на водата, като смеем да твърдим че е най-мощната система за почистване на Водата в света Crystal Pool Systems.Топлата вода е особено благоприятна за развитието на всякакви микроорганизми и трябва да се внимава особено през лятото когато температурите са високи. Ако басейнът помътнее, препоръчително е да не се ползва докато не се избистри напълно водата посредством качествени препарати за басейни.

В нашия онлайн магазин spapool.bg може да намерите всичко необходимо не само за филтрацията на водата в басейна, но и за нейното отопление и дезинфецкия и т.н.

 • Помпи за басейни – Помпите за басейни са най-неизменната част от филтриращата система на всеки басейн. Без помпа не може да се осъществи циркулацията на водата и вашият басейн няма да бъде годен за употреба.
 • Филтри за басейни - Пясъчен филтър за басейн - представлява цилиндър пълен с филтрационен пълнеж . От горната му страна се подава вода под налягане, която преминавайки през него се пречиства от всякакви замърсявания. Филтрационния пълнеж задържа замърсяванията, а пречистената вода се влива в басейна посредством дюзи.
 • Системи за дезинфекция на водата - без препарати, без неприятна миризма, без дразнене на кожата и очите, подходяща за малки деца crystalpool.bg
 • Закладни части (елементри за вграждане) – скимери, сифони, дюзи и др.
 • Топлообменници и нагреватели – Ако желаете винаги да имате комфортна темература на водата за плуване, независимо от времето и сезонът, може да подгрявате водата в него.
 • Подводни прожектори, трансформатори и всичко необходимо за подводно осветление на басейн - Дали ще изберете LED (светодиодни) прожектори или стандартни халогенни прожектори, светещи бяла или цветна светлина е въпрос на избор. LED прожектори за басейни стават все по-популярни. Макар и по-скъпи от стандартните халогенни прожектори за басейни, не след дълго се изплащат. Те са с 15 - 20 пъти по-ниската консумация на елетроенергия в сравнение със стандартните прожектори от 300W. Имат много дълъг живот на работа - до 50 000 часа, което при непрекъсната работа на осветлението е около 5 години и половина, а при работа осем часа дневно, LED прожекторът може да Ви служи около 16 години. Халогенни прожектори – засега те са доста по-разпространени от LED прожекторите. Те нямат предимства пред LED осветлението, освен ниската цена.
 • Облицовъчни плочки – клинкерни плочки, стъклокерамика, голямо разнообразие от цветове и цветни миксове за Вашия басейн.
 • Строителна химия – Качествени материализа ползагане на облицовъчни плочки - хидроизолация, елатификатор, фугин, лепило на ниски цени.
 • Препарати за поддръжка на водата в басейна – хлор, pH, алгицид, флокс( флоакулант), мултифункционални комбинирани таблетки и др. Как да боравите с препаратите и от какви препарати се нуждае Вашия басейн
 • Стълби и перила - За лесното и безпроблемно влизане и излизане от басейна. Предлагаме различни видове стълби от неръждаема стомана за басейни на скимери и преливник. Стълбите са са удобни, с не хлъзгащи стъпала, лесни за монтаж
 • Водни пързалки и игри – подходящи за деца и възрастни, за да разнообразите престоя си около басейна. Водните атракции и пързалки за особено предпочитани от големи хотели, с цел приятен отдих на гостите си.
 • Почистващо оборудване и аксесоари – вакуум подочистачки за басейни, четки, кепчета, шлангове, накрайници, макари, термометри, диспенсъри за таблетки и др.
 • Резервни части за филтри, помпи и друго оборудване.

Монтажът на оборудването се извърша от екип специалисти с дългогодишен опит в областта.


Оборудване за басейни - Филтър за басейни
Оборудване за басейни - Филтър за басейни
Оборудване за басейни - Помпа за басейни
Оборудване за басейни - Помпа за басейни
Оборудване на басейни - система за дезинфекция
Оборудване на басейни - система за дезинфекция
Оборудване за басейни - закладни елементи
Оборудване за басейни - закладни елементи
Оборудване на басейни - топлообменници и нагревате
Оборудване на басейни - топлообменници и нагревате
Оборудване за басейни - подводни прожектори
Оборудване за басейни - подводни прожектори
Облицовъчни плочки
Облицовъчни плочки
Строителна химия
Строителна химия
Оборудване за басейни - стълби
Оборудване за басейни - стълби
Водни пързалки
Водни пързалки
Оборудване за басейни - почистващо оборудване
Оборудване за басейни - почистващо оборудване
Препарати за басейни
Препарати за басейни