Какво е офуро?
Home
//
Новини
//
Какво е офуро?

КАКВО Е ОФУРО?
Офуро е главна част от японската баня. Японската баня не е просто къпане, тя е цял ритуал и се състои от:

* Дървена бъчва (кръгла вана ) “Фурако”. Температурата на водата е 35 градуса.
* Дървена бъчва (кръгла вана ) “ОФУРО” с пейка . Температурата на водата е много гореща, около 50 градуса. Нивото на водата е до нивото на гърдите на човек за да не се натоварва сърцето.
* Правоъгълна дървена вана пълна с кедрови стърготини
* Правоъгълна дървена вана пълна с топли обли камъни
* Помещение за почивка

КАК СЕ ПОЛЗВА ?
Преди да се влезе в горещата дървената бъчва (вана), човек трябва да си вземе топъл душ или да постои 5 минути в ваната ФУРАКО, за да адаптира тялото си. В горещата вана ОФУРО се престоява от 5до 15 минути. За пълна релаксация във водата могат да се добавят етерични масла, листенца от рози или морска сол. След като се излезе от ваната, порите са се отворили, тялото се подсушава добре, завива се с хавлия или одеало. Следва процедура в която се ляга в дървена вана с кедрови стърготини нагорещени до 60 градуса. Цялото тяло, без главата се покрива със стърготините. Целта им е да абсорбират потта. Те се смесват с различни билки, които проникват в кожата. Ваната действа и успокояващо върху нервната система. Престоява се 15 – 20 мин. След това се преминава към вана с нагорещени до 40 – 45 градуса обли камъчета. Прави се масаж на тялото, което има голям терапевтичен ефект. Накрая се почива и се пие чай.

ЗА КАКВО ПОМАГА ОФУРО?
Учени в Япония смятат, че офуро помага за справяне със стреса, стимулира функционирането на бъбреците и сърдечно-съдовата система, премахва излишните килограми, подобрява обмяната на веществата, облекчава ревматични и ставни болки, подобрява здравината на кожата. Те също така вярват, че японската баня - най-доброто средство за повишаване на имунитета и профилактика на различни заболявания.

ИСТОРИЯ НА ВЪЗНИКВАНЕ НА ОФУРО
Според религиозните вярвания на будистите, те не могат да убиват животни, защото това е в противоречие на тяхните вярвания и съответно не могат да си направят сапун, затова е трябвало да къпят в много гореща вода. Затова създали тези вани, водата в които се загрявала посредством пещ. В същото време много суровия климат през зимата в Япония, температурите до – 40 градуса, високата влажност на въздуха допринасят за популяризацията на японската баня, защото тя била най-добрия начин за каляване на тялото през зимата.
Японска легенда разказва, че "абсолютен войн" може да бъде този, който се съедини с четирите стихии – огън (топлината), вода, въздух и земя (дървото).
В Япония дори има поговорка за офуро, която в превод гласи „Офуро е наи-голямото лакомство за душата и най-голямото лекарство за тялото“


СПА ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ предлага дървени бъчви и дървени вани за японска баня. Също така, предлагаме автентичен японски дизайн за японски бани за Спа центрове. Свържете се с нас за повече информация.
Етикети: