Проектиране на басейни

Проектиране на басейни

»
»
Проектиране на басейни

Проектирането е първият, изключително важен етап от изграждането на басейна или водното съоръжение, независимо дали става въпрос за басейн към хотел, спортен център или частен дом. Професионално проектиран басейн пести време, пари, проблеми по време на изграждането на басейна, монтажа, оборудването, използването му.

Процесът на проектиране на басейн започва с обстоен разговор с бъдещия собственик за неговите предпочитания и цели. Получената информация се взема предвид при проектиране на басейна.Проучва се теренът и мястото, на което ще се изгради съоръжението. Местоположението на басейнът е изключително важно. Ако басейнът е открит, желателно е да не е в непосредствена близост до къщата или хотела, за да се избегне евентуално наводняване на приземния етаж. Наличието на дървета или високи растения в близост до басейна също не е препоръчително, поради постоянно падащите листа в басейна и сянката която ще правят над басейна. Ако басейнът е закрит, трябва да помислите за система за изсушаване на въздуха, вентилация предотвратяване на влага. Всеки басейн се съпътства от техническо помещение в което са разположени филтри, помпи и др.

Изготвяне на реалистичен 3D проект

3D проект на басейн

Ако нямате никакви идеи как да изглежда басейнът Ви, или пък имате много, и в двата случая ние ще Ви скицираме няколко варианта от които да изберете този който най-много Ви допада. Ако желаете можем да ви изготвим и реалистичен 3Д проект.

Формата и местоположението на басейна е в основата на неговия дизайн. Според предназначението се избират материалите и дълбочината, според околностите - цветовите съчетания на басейна. Добрият дизайн на басейнa гo вписва в пространството около него.

Басейнът може да има стандартна правоъгълна или овална форма, или нестандартна форма съобразена с терена.За претенциозните клиенти, които ценят уникалния дизайн и имат свои собствени идеи за удобството и красотата, ние предлагаме разработване на индивидуален проект за басейн. В нашата ГАЛЕРИЯ може да разгледате различни басейни, дело на СПА ДИЗАЙН. Дълбочината на басейна също зависи изцяло от Вашите желания – дали ще е с еднаква дълбочина или ще е по-плитък в едната част и по-дълбок в другата. Стандартната дълбочина за комфортно плуване в басейна е 1,40 м.– 1,60 м.

Към басейна можем да изградим обезопасена детска част, която да се намира в басейна или залепена до него. Детския басейн може да бъде с обща или отделна филтрация от басейна за възрастни.

Всеки басейн има възможност за изграждане на хидромасажна част с удобна пейка за сядане и хидромасажните дюзи. Ако имате хидромасажна част в басейна, тя ще измести нуждата Ви от джакузи. Понеже се прави специално за Вашия басейн, може да изберете колко места и с колко хидромасажни дюзи да бъде тя.

Басейнът може да бъде с хоризонтална или вертикална филтрация. При хоризонтална филтрация, вливните дюзи се поставят на стената и „бутат“ водата към скимерите, които са разположени на отсрещната стена. В този случай нивото на водата е на около 20 см. под нивото на борда. Другият вариант (хоризонтална филтрация) е малко по-скъп, но несъмнено по-красив. При него вливните дюзи са поставени на дъното и „избутват“ водата нагоре, където тя прелива през решетка в преливен канал. Нивото на водата е на нивото на борда.

При проектирането на басейна се избира дали ще има изляти от бетон стълби или ще се поставят допълнително стълби от неръждаема стомана. Бетонните стълби заемат място в басейна, затова не са предпочитани за малки басейни. Когато се изяснят всички подробности около дизайна на басейна, се преминава към изграждането му.

След определяне на формата и големината на басейна, съобразено с изискванията се определя необходимото оборудване, материалите, от които ще е изграден. Изборът на материали е важен за атрактивността и за успешната експлоатация на басейна.

Неразделна част от дизайна на басейна е оформянето на пространството около него. Добрият дизайн на басейнa гo вписва в пространството около него. Трябва да се предвиди не хлъзгаща облицовка около басейна, за да се избегнат подхлъзвания . Дали ще бетон, плочки или дървена настилка е въпрос на избор.

Скица на разпределение на басейн

Разполагаме с екип от специалисти дизайнери, проектанти, инженери, ел. и ВиК специалисти, които ще направят Вашия басейн любимо място за почивка.

Проектните дейности, които Спа Дизайн извършва за своите клиенти са следните:

  1. Конструктивни проекти;
  2. Технологични проекти;
  3. ВиК проекти;
  4. Eл. проекти;
  5. Проектиране на околни пространства;

Свържете се с нас за проектиране на басейни, аква-паркове и други водни съоръжения.

СПА ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ се съобразява със строителните наредби за изграждане на басейни, аква паркове и други водни съоръжения.


Проектиране на басейни
Проектиране на басейни
Проектиране на басейни
Проектиране на басейни
Проектиране на басейни
Проектиране на басейни
Проектиране на басейни
Проектиране на басейни