Спа и уелнес

Спа и уелнес

»
Спа и уелнес

Какво е SPA?

Терминът СПА е изключително популярен и в днешно време се среща навсякъде – спа хотел, спа салон, спа център, спа комплекс, спа козметика, спа процедури и т.н.

Но какво всъщност означава СПА? SPA е съкращение от латински "Sanus per Aquam" което в превод означава "здраве чрез вода". Тази концепция за живот е известна още от древен Рим, където са използвали вода от термални извори за лечение на различни заболявания. Този метод на лечение е наречен SPA и днес е особено популярен. Всеки по-голям хотел или комплекс има спа център, където извършват различни процедури с минерална, морска или сладководна вода, кал, лечебни растения и билки. Спа процедурите имат за цел релаксация, тонизиране, възстановяване на тялото и духа и подобряване на общото здравословно състояние.

Какво е WELLNESS?

Уелнес (Wellness) е състояние на добро физическо и психическо здраве, резултат от правилно хранене, физическа активност и здравословни процедури (СПА процедури). Уелнес е начин на живот в равновесие с природата.

Уелнес като индустрия е доста силна и бързо развиваща. Тя помага на своите клиенти да забавят стареенето, удължава младостта си, да бъдат здрави и жизнени.

Може да изглежда, че уелнес е нещо ново и модерно, но не е. Хората винаги са искали здраве и дълголетие, затова посещават фитнес клубове и спа центрове, купуват различни витамини, хранителни добавки, козметика и се подлагат на различни спа процедури.

Здравето на човек не се определя само от физическото благосъстояние, а и от състоянието на духа му. Уелнес като начин на живот подпомага лично удовлетворение на най-високо ниво.


Ние можем да Ви предложим проектиране, изграждане, облицоване и монтаж на руска баня, парна баня, турска баня, римска баня, египетска баня, билкова баня, лакониум, тепидариум, японска баня ( офуро), финландска суха сауна, арома сауна, инфраред сауна, солна стая, контрастни душове, шоково ведро, ледена стая с валящ сняг, ледена купа, приключенски душ, шоков басейн, масажни помещения, фитнес, релакс зона, рецепция и общи части.

Още информация за Историята на Спа